MES-oplossing

Manufacturing Execution System (MES) is een oplossing die bestaat uit een verzameling van hard- en software en is erop gericht om de samenhang tussen administratieve (level 4) en productieprocessen (level 2) te optimaliseren, te digitaliseren, maar vooral om deze met elkaar te integreren. Zo vormt MES de intelligente brug tussen de transactionele en de real-time wereld.

Veel productiebedrijven hebben al een vorm van MES, maar die bestaat vaak uit papier, Excel, Access en mondelinge boodschappen. Met een geïntegreerde MES-laag worden al deze vormen van communicatie gedigitaliseerd, geoptimaliseerd en geïntegreerd, zowel ‘naar boven’ als naar ‘beneden’. De belangrijkste taak van MES is dan ook integratie.

De belangrijkste functionaliteiten die we in een productie-omgeving telkens terugvinden zijn uitgeschreven in een internationaal erkend model, volgens de norm ISA 95.

Meer weten over onze MES-oplossingen? Laat je inspireren door de cases bij Boost Nutrition en Findus Sweden.

Boost Nutrition

Boost Nutrition vroeg Agidens om de output van acht verpakkingslijnen te optimaliseren. Met een MES-oplossing zorgden we voor een verbetering op alle niveaus.

Lees de volledige case

Findus Sweden

Bij Findus Sweden implementeerde Agidens een geïntegreerde MEScontrol.net-oplossing om de nieuwe fabriek met de bestaande software te verbinden.

Lees de volledige case

Benieuwd hoe Agidens in uw organisatie met turn-keyoplossingen voor een volledige integratie zorgt en toegevoegde waarde creëert? Neem dan contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.