Geïntegreerde MOMS-oplossing bij Kim’s Chocolates

Kim’s Chocolates, opgericht in 1987 met hoofdzetel in Tienen, is een wereldbefaamde producent van Belgische chocolade. Zowel onder het eigen merk (Cachet en KC Chocolatier) als voor private labels worden de fijnste chocolade en de heerlijkste pralines met finesse bereid, waarbij export naar Canada en Verenigde Staten een belangrijk deel van de omzet uitmaakt.

Omwille van zijn sterke groei heeft Kim’s de afgelopen jaren belangrijke investeringen gedaan om de productie en de logistieke capaciteit sterk uit te breiden. Ook een sterk doorgedreven digitalisering heeft een belangrijke plaats in de lange termijnstrategie van het bedrijf. Het sluitstuk hiervan is de implementatie van een geïntegreerde MOMS-oplossing (Manufacturing Operations Management System) om alle operations aan te sturen.

MOMS met Agidens

Onder begeleiding van de Agidens business analisten werd een grondige analyse uitgevoerd van de bestaande processen bij Kim’s en werd samen met de operationele verantwoordelijken van Kim’s Chocolates een plan opgetekend om het productieproces te digitaliseren.

Alle facetten van het productieproces van het bedrijf werden onder de loep genomen: doorgedreven scheduling, automatische kwaliteitscontroles, digitale werkinstructies, het optimaliseren van logistieke flows, registreren van procesparameters tot koppeling met PLCs, scanners, printers, checkwegers en verpakkingslijnen om dynamisch te kunnen labelen. Om aan al deze wensen optimaal te kunnen voldoen, zal Agidens de MOMS-oplossing MOMENTUM implementeren.

Geïntegreerde oplossing

Vanzelfsprekend is voor een werkelijke integratie een koppeling met het ERP systeem noodzakelijk voor orderverwerking, facturatie, voorraadbeheer en andere administratieve taken. Op deze manier zal Kim’s Chocolates zicht krijgen op alle operaties met volledige real-time traceerbaarheid en dynamische operationele dashboards.

De voortgang van het project

Het project zal in 2 fases over 2 jaar worden geïmplementeerd waarbij het uiteindelijke doel van duurzame, papierloze operations voor de ruim 160 werknemers zal worden bereikt.